Övning 5: Filmmanus

Sv: Övning 5: Filmmanus

by Katja Mölsä -
Number of replies: 0
Vad roligt att få läsa en av dina tidigare texter i ett annat format! Jag tycker att du överlag lyckats fint med att göra om berättelsen till ett filmmanus, och förstår att det varit en utmaning att få ihop det. Handlingen blir på något sätt (ännu) mer dramatisk och gripande i detta format: snyggt!

Karaktärerna känns trovärdiga och jag kan se dem framför mig i en film. Miljöerna är tydliga och effektfulla: de ”matchar” liksom handlingen på ett väldigt snyggt sätt. Dialogen är tydlig och skapar nyfikenhet: jag som läsare vill under hela läsningen veta vart den slutligen kommer att leda.

En detalj som jag tycker sätter lite krokben i läsandet är de tempusbyten som finns i texten. Du börjar med att skriva i nutid och den största delen av berättelsen fortsätter sedan i nutid, men så då och då kommer det bitar då texten plötsligt är i dåtid. Det gör att jag känner att jag måste backa och läsa om vissa avsnitt för att hänga med ordentligt. Det är förstås en enkel sak att åtgärda, och inte heller något som påverkar just ett filmmanus så mycket, men jag tror att det skulle ge texten ännu mer flyt att fixa den lilla detaljen.

Tack för en snyggt komponerad och spännande text!