2. Kursinformation

Att skriva, distans

Vill du utveckla ditt skrivande? På Skrivarakademins distanskurs ligger tyngdpunkten på prosa, det vill säga att skriva roman, novell eller kortprosa, men även lyrik och dramatik kommer att beröras. Kursen kan fungera som en igångsättning av din skrivprocess. Att läsa på distans ger dig en frihet i och med att du kan vara uppkopplad när det passar dig så länge du håller de datum dina texter och uppgifter ska vara färdiga och inlämnade.

Förkunskaper

Inga förkunskaper behövs! Detta är en kurs för dig som vill komma igång med ditt skrivande, eller för dig som har skrivit en del och vill vidareutvecklas och komma underfund med och utveckla ditt eget språk.Du ansöker till kursen med en kort personlig motivering i meddelanderutan.

Kursupplägg

Läraren lägger ut föreläsningar och skrivövningar. Du arbetar med materialet på tider som passar dig. Det enda du behöver tänka på är att hålla deadlines för när uppgifterna ska lämnas in.

När du är klar med en uppgift lägger du ut din text på studieplattformen så att den blir tillgänglig för läraren och de övriga kursdeltagarna. Du får sedan synpunkter och förslag på hur texten kan vidareutvecklas, av läraren och av övriga kursdeltagare. Du kan också ställa frågor och skriva kommentarer till gruppen i ett öppet forum som alla deltagare kan se, och till läraren i ett slutet forum som bara läraren kan se.

Exempel på kursinnehåll

  • Berättarperspektiv
  • Stilar och genrer
  • Huvudhandling och bihandlingar
  • Gestaltning
  • Lyrik
  • Dialog