Studerandehandbok
Startsida: | Moodle - Folkuniversitetets lärplattform |
Kurs: | # Studerandehandbok |
Bok: | Studerandehandbok |
Utskrivet av: | Gästanvändare |
Datum: | lördag, 10 maj 2025, 01:46 |
1. Microsoft 365
hhh
2. Kursaktiviteter
Alla aktiviteter i en kurs ska stimulera ditt lärande så att du får bästa möjliga förutsättningar att få minst godkänt i alla kurser. Vi erbjuder fem olika aktiviteter som du kan läsa mer om här.
Föreläsning
Workshops
Workshops är en schemalagd aktivitet där du förväntas delta aktivt med både kamera och mikrofon på. Vid dessa aktiviteter får du under ledning av kursansvarig och tillsammans med dina medstuderande, praktisera det du lärt dig i teorin och fördjupa dina kunskaper.
Studiegrupper
I studiegruppen arbetar du tillsammans med dina gruppmedlemmar för att lösa olika gruppuppgifter. Varje vecka tilldelas gruppen en ny uppgift som syftar till att fördjupa och förstärka ditt lärande genom problemlösning och utbyte av erfarenheter. Grupperna består vanligtvis av 4–6 studerande.
Studiehandledning
Studiehandledning är en schemalagd aktivitet där du får hjälp av kursansvarig med att förstå och bearbeta kursinnehållet. Du kan också använda tillfället för att få mer feedback på till exempel inlämnade veckouppgifter. Studiehandledningen kan vara individuell eller i grupp.
Öppet klassrum
Ett återkommande inslag är Öppet klassrum som är en schemalagd aktivitet. Det är ett forum för klassen, den kursansvarige samt utbildningsledaren. I Öppet klassrum kan du som studerande ställa frågor, få något förklarat en gång till och utbyta erfarenheter med dina medstuderande.
3. Upplägg och lärande
Yh-programmet Rekryterare vilar på Folkuniversitetets pedagogiska grundsyn, där samspel, nyfikenhet och aktivt deltagande är i fokus.
Detta är en heltidsutbildning med studier måndag till fredag, och vi utgår från att du vill ta vara på den här tiden för att utvecklas och lära dig så mycket som möjligt.
Alla delar av utbildningen – både de som bedöms med betyg och de som inte gör det – är viktiga för din utveckling. Tillsammans bygger de din kompetens och förbereder dig för din framtida yrkesroll som rekryterare.
Vi ser gärna att du är aktiv i hela lärprocessen och deltar i alla schemalagda aktiviteter, både de som planeras av skolan och de du och dina medstuderande bestämmer tillsammans.
Din närvaro och ditt engagemang gör skillnad – tillsammans lägger vi grunden för att du ska bli en trygg, professionell och skicklig rekryterare.
4. Kursupplägg
Utbildningen består av totalt 15 kurser, där de flesta kurserna följer ett återkommande veckoschema. Det innebär att samma typer av aktiviteter genomförs på fasta veckodagar varje vecka under kursens gång. Ett undantag från detta är den sista kursveckan i varje kurs, som har ett annat innehåll och upplägg.
Det återkommande veckoschemat inkluderar schemalagda aktiviteter med fasta tider, vilket innebär att du behöver anpassa dig efter dessa tider.
LIA-kurserna och kursen Examensarbete avviker från det återkommande veckoschemat. Under LIA-kurserna följer du arbetsplatsens arbetstider, medan Examensarbetet framför allt innebär självständigt arbete.