Ämnesdisposition

  • Yh-OnBoardnig

  • Utbildningsinformation

  • Våra lokaler

    Sida: 1 Etikett: 1
  • Upprop

    Sida: 1
  • Kurslitteratur

  • Dator och teknik för utbildningen

    Sida: 1
  • Lärplattform, schema, studerandekonto

    Vår läroplattform Learnpoint

    När du påbörjat din utbildning hos oss kommer du dagligen att arbeta i vår digitala läroplattform Learnpoint. I plattformen kan du bland annat se ditt schema, dina kurser med tillhörande kursplaner, uppgifter och kurslitteratur samt lämna in dina inlämningsuppgifter. 

    Inloggning i Learnpoint

    När vi har registrerat dig i vårt system kan du aktivera ditt konto på Learnpoint. Du loggar in via fumitt.learnpoint.se och väljer aktivera konto. Den mailadress som är registrerad där är den som du anmälde vid din ansökan.

    Det finns en studerandemanual här, se till att gå in och bekanta dig med systemet så mycket som du kan inför utbildningens första dag.

    Vår läroplattform Moodle

    När du påbörjat din utbildning hos oss kommer du dagligen att arbeta i vår digitala läroplattform Moodle. I plattformen kan du bland annat se ditt schema, dina kurser med tillhörande kursplaner, uppgifter och kurslitteratur samt lämna in dina inlämningsuppgifter. 

    Inloggning i Moodle

    När vi har registrerat dig i vårt system kan du aktivera ditt konto på Moodle. Du loggar in via moodle.folkuniversitetet.se och uppdaterar dina inloggningsuppgifter. Den mailadress som du anmälde vid din ansökan innehåller ytterligare information.

    Det finns en studerandemanual här, se till att gå in och bekanta dig med systemet så mycket som du kan inför utbildningens första dag.

    Studerandekonto

    I samband med skolstart får du tillgång till en egen studerande e-post i Outlook och inloggningsuppgifter till ett personligt Folkuniversitetets-konto. Du loggar in via www.office.com.

    Ditt konto gör det möjligt för dig att logga in på olika enheter, exempelvis Outlook samt att få ta del av en gratis version av O365 som kan vara användbart i dina studier. Ladda ner din skrivbordsapp här.

    Din studerande e-post är bra att använda när du kommunicerar externt, exempelvis när du söker LIA-praktik.

  • Schema

    Schema Ditt schema kommer att presenteras i Learnpoint, löpande allteftersom planering blir klar. I vissa fall används kalenderfunktionen och i vissa fall presenteras schemat via en pdf-fil. Vi förutsätter att du dagligen ser över schemat då det kan komma vissa förändringar inom snar framtid. Dina första veckor i skolan ser ut så här: Skriv in schemat för de första veckorna här...
    Etikett: 1
  • CSN

    De flesta av våra yrkeshögskoleutbildningar är på heltid. Och vi vill gärna att du gör bra ifrån dig och lägger ner den tid som krävs för att tillgodogöra dig din utbildning. Du kan därför inte räkna med att hinna arbeta allt för mycket vid sidan om.

    Har du barn, eller är 25 år och har arbetat innan du börjar studera, kan du dessutom ansöka om extra studielån.

    Vissa av våra utbildningar ger dig möjlighet att studera en period utomlands. Eller göra din LIA-period utomlands. För de extra kostnader som det innebär kan du söka ett merkostnadslån från CSN. Under vissa omständigheter har du rätt till merkostnadslån även i Sverige.

    CSN:s hemsida

    Olika typer av studiestöd

    Studiestödet via CSN består av två delar, studielån eller studiebidrag. Du bestämmer själv om du vill ansöka om både lån och bidrag eller endast bidrag. Det finns olika typer av studiestöd. Du som studerar en YH-utbildning kan söka studiemedel eller omställningsstudiestöd.

    Studiemedel omfattas av lån och bidrag som alla som blivit antagen till yrkeshögskolan kan ansöka. Omställningsstudiestödet däremot är ett nytt studiestöd. Det är ett högre CSN som erbjuder lån eller bidrag för dig som har arbetat ett längre tag och som vill karriärväxla.

    Läs mer om omställningsstudiestödet

    Ansök i god tid

    Kom ihåg att ansöka om studiemedel i god tid. För att göra din ansökan behöver du ha koll på när dina terminer börjar och slutar, samt hur många YH-poäng du ska läsa. Vi rekommenderar att du ansöker för hela första året, dvs. både höst och vår. Se nedan vilka terminstider som gäller för ditt program.

    Observera att om du startar en utbildning efter terminsstart behöver du kontakta din utbildningsledare för information om din första terminstid.

    Studieförsäkran

    Vi kommer att anmäla dig som aktiv studerande till CSN din första lektionsdag, men du behöver själv fylla i din Studieförsäkran. Detta gör du på Mina sidor på CSN tidigast en vecka innan studiestart, och efter att beslut om din ansökan har tagits. Genom att skriva under den intygar du att de uppgifter och villkor som står i beslutet är korrekta och att du kommer följa dessa. Om du inte lämnar in studieförsäkran i tid kan CSN upphäva beslutet om studiestöd.

    Sida: 1
  • Särskilt pedagogiskt stöd

    Sidor: 2
  • Kontakt

    Sida: 1