Innehåll

Kursen behandlar logistikområdet som helhet och går djupare in i praktiska
tillämpningar på områden som planering av verksamheten, prognoser,
produktionsplanering, lagerstyrning, lokalisering och transporter.


Mål
Efter kursen skall de studerande ha kunskaper om:
- logistiska begrepp och term
- sambanden mellan olika aktörer i det logistiska flödet från leverantör till
kund
- partiformning, ledtider och lagerstyrning och dess samband
- olika metoder för planering och styrning

Efter genomgången kurs ska den studerande ha färdigheter i att
- utföra flödeskartläggning av materialflöde
- utföra beräkningar kopplat till bland annat produktionsplan,
materialbehovsplanering, lagerstyrning, kapacitetsplanering, prognoser,
orderhantering samt distribution
- identifiera problem kopplat till logistiska områden
- analysera och föreslå förbättringar inom logistik

Efter kursen ska den studerande ha kompetens för att
- praktiskt bedriva logistikverksamhet


Examination Kursen examineras genom individuell tentamen samt muntligt/skriftligt redovisade projektuppgifter.


Betyg

Kursen har tregradig betygsskala (IG, G och VG).

Läke-och livsmedelstekniker, 400 Yh-poäng

Utbildningsnr/-omgång: YH00943/ 1-2

Betygskriterier

IG:

- Studerande har fullföljt kursen men uppnår inte alla mål.

Godkänt

- Studerande uppnår målen.

- Studerande medverkar i att tolka resultat och formulera slutsatser.

- Studerande använder införda begrepp, modeller och formler

- Studerande behärskar tillämpbara beräkningar.

- Studerande redovisar sina arbeten och medverkar i att tolka resultat och formulera slutsatser.

Väl Godkänt

- Studerande visar på fördjupade kunskaper/färdigheter inom kursens mål.

- Studerande hanterar beräkningar med säkerhet.

- Studerande använder med säkerhet införda begrepp, modeller och former

- Studerande redovisar sina arbeten, tolkar resultat, värderar slutsatser samt kommer med egna reflektioner.